Edukacijsko rehabilitacijski centar Sveti Josip Radnik, Čitluk je izgradila St. Joseph the Worker pod vodstvom Sestre Muriel Geisler i socijalne radnice Mary Walsh.

Potpisivanjem ugovora između Udruge Sveti Josip Radnik iz Chicaga koju je zastupala S.Muriel Geisler i Načelnika Marina Radišića ispred Općine Čitluk, izgrađen je u prosincu 2021.godine multifunkcionalni objekat za potrebe djece i mladih s teškoćama u razvoju registriran kao Javna ustanova. Temeljna odredba potpisanog ugovora jest da darovan objekat općini Čitluk pod uvjetom trajnog zadržavanja namjene istog.

Edukacijsko rehabilitacijski centar Sveti Josip Radnik, Čitluk djeluje kao dnevni centar za rehabilitaciju i edukaciju djece s teškoćama u razvoju. U suvremeno opremljenim kabinetima indvidualne i grupne  aktivnosti prilagođene su mogućnostima, potrebama i interesu djeteta, s naglaskom na pružanje potpore u razvijanju i jačanju djetetovih potencijala. Svrha cjelovitog rada s djecom s teškoćama je poticanje i razvijanja sačuvanih sposobnosti i sprječavanje novih i težih poteškoća.

Ustanova posjeduje kabinet za logopeda, kabinet edukacijskog rehabilitatora, kabinet za fizioterapeuta, kabinet fizikalne terapije, kabinet psihologa i socijalnog radnika,  radionice, dnevni boravak, kuhinju, blagavaonicu, sanitarne čvorove, salu za sastanke, urede, knjižnicu, ostava, dvorište i senzorni park.

Opremanje kabineta osigurala je Općina Čitluk i Središnji državni ured za Hrvate izvan RH. Podršku  u radu i  financiranju pruža Općina Čitluk, Hercegovačko – neretvanska županija i Ministarstvo zdravstva,rada i socijalne skrbi.